Willem: software engineer

Al sinds 2014 werkt Willem bij Yrz als software engineer. Inmiddels is hij gedetacheerd bij Demcon in Best, daarvoor werkte hij voor diverse andere bedrijven. In de tussentijd vertrok hij tijdens een sabbatical voor een backpackreis door Mexico, maar daarna keerde hij graag weer terug bij Yrz.

Modelleren, implementeren en testen

“Ik heb via Yrz al gewerkt voor Collins Aerospace, Luxexcel, VDL ETG, ASML en nu dus Demcon. Oorspronkelijk kom ik uit Zeeland, maar daar zijn zulke hightech bedrijven in productontwikkeling niet veel gevestigd. Daarom was het voor mij moeilijk om aan een baan te komen. Inmiddels woon ik al negen jaar in Noord-Brabant, Tilburg om precies te zijn. Nadat ik op gesprek ging bij Yrz had directeur John Dijkhorst al binnen een paar weken een leuke baan voor me bij ASML. Daar heb ik vervolgens een kleine twee jaar gewerkt.”

De werkzaamheden waar Willem goed in is zijn het modelleren, implementeren en testen van software. “Over UML-modellen heb ik bij ASML veel geleerd. Ik werkte daar aan EUV Source, destijds een nieuwe machinetechnologie. Dat ging om de bron die extreem UV-licht produceert voor de rest van de machine. Bij Collins Aerospace had ik meer de rol van lead engineer, daar stuurde ik het team aan. Ik werkte er aan software voor ovens in vliegtuigen.”

Een 3D-printer voor brillenlenzen, bestaat dat? Jazeker, Willem werkte eraan bij Luxexcel! Daarna ging hij aan de slag bij VDL ETG. Daar was hij medeverantwoordelijk voor de software van de ‘wafer handler’, een machine voor de productie van microchips waaraan het bedrijf samen werkte met ASML. “Deze machine positioneert de wafer onder de lens, voor EUV zijn dat spiegels, om belicht te worden.”

Software voor kwaliteitsborging

Bij Demcon werkt Willem aan kwalificatietools om onderdelen van (wederom) ASML-machines te testen. Op dit moment gaat het om de positioning module: “Het assembleren en inbouwen van al die verschillende machineonderdelen kost veel tijd. Onze kwalificatietools zorgen ervoor dat de subonderdelen eerst getest worden voordat ze ingebouwd worden. Want als je een defect constateert als alles al ingebouwd is, wordt het heel duur om dat te repareren. Met de tools van Demcon kunnen we dus de kwaliteit van de positioning module borgen.”

Het feit dat hij al sinds 2014 voor Yrz werkt, gecombineerd met het enthousiasme waarmee hij praat over zijn werk, geeft wel aan hoe tevreden Willem is over de samenwerking. “Na mijn sabbatical kwam ik dan ook graag weer terug. Ik ben heel tevreden over Yrz.”

Over Yrz

Yrz detacheert technische professionals voor de High Tech industrie. Denk aan de machine- en apparatenbouwers en aan producenten van consumentenelektronica en/of medische- en beeld verwerkende applicaties. Yrz is dienstverlener en gespecialiseerd in het ontwikkelen van technische (embedded) software.

Cas is lead engineer bij Yrz. Lees HIER zijn verhaal.


    Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!