Paul: embedded software engineer

Wat Paul enorm bevalt bij Heliox is de afwisseling in zijn werkzaamheden en zelfs in zijn functies. Behalve embedded software engineer is hij er ook scrum master. Het is een opvallende, uitdagende combinatie. “Op de eerste plaats ben ik engineer. Maar ik ben ook iemand die oog heeft voor de samenwerking en daar het beste uit wil halen.”

Project in de automotive

Paul weet het nog goed: de tijd dat hij bij Yrz begon, najaar 2019. En wat een begin was het! Yrz was zijn tweede werkgever, nadat hij bij een consultancybedrijf een tijdje data- en workflowbeheer had gedaan. Eenmaal bij Yrz kwam hij bij Collins Aerospace, waar hij werkte aan ovens voor in vliegtuigen. “Dat was een leerzame periode”, zegt hij voldaan. Eind 2020 startte Paul bij opdrachtgever Heliox. Ze hebben een prachtig project in de automotive.  “Ik werk er nu aan laadsystemen voor elektrische autobussen. Een heel bijzondere wereld!”

Werken aan ‘slimme’ laadstations

Pauls wereld, die van de laadstations voor elektrische voertuigen, gaat snel. Dat ervaart hij dagelijks. “Voorheen was er een laadstation en een stekker. Maar tegenwoordig heb je een slim systeem voor meerdere autobussen tegelijk. Er komt heel wat bij kijken om dat allemaal ‘smart’ geregeld te krijgen. Voor dit laadsysteem werk ik aan applicaties die ervoor zorgen dat het goed werkt. Denk bijvoorbeeld aan een applicatie die ervoor zorgt dat smartcharging via de backoffice werkt, en aan een controller die de voeding regelt.”

Scrum master

“Behalve software engineering vind ik het ook leuk om met mensen te werken, zodat we samen betere resultaten bereiken. Ik leg makkelijk contact met mensen en sinds dit jaar ben ik voor verschillende teams ook scrum master. Elke dag organiseer ik een standup waarin ik een proces begeleid en ondersteun dat bepaald welke acties die dag gedaan moeten worden zodat we de planning soepel halen. We bepalen in die standup waar uitdagingen liggen en wie hulp kan gebruiken. Het zorgt ervoor dat teamwork nog beter uit de verf komt. Want goed samenwerken is het allerbelangrijkst om tot een goed eindproduct te komen.”

Over Yrz

Yrz detacheert technische professionals voor de High Tech industrie. Denk aan de machine- en apparatenbouwers en aan producenten van consumentenelektronica en/of medische- en beeldverwerkende applicaties. Yrz is dienstverlener en gespecialiseerd in het ontwikkelen van technische (embedded) software.

Rafal is software engineer bij Yrz. Lees HIER zijn verhaal.


    Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!