Mike: embedded software engineer

Net als collega Rafal is Mike via Yrz aan de slag gegaan bij NXP. Hij kon er gelijk beginnen toen hij in augustus 2022 contact opnam met Yrz-directeur John Dijkhorst. “De eerste opdracht die hij voor me had, was meteen perfect passend.”

Elke dag innovatie

“Ik zat voorheen bij een ander bedrijf en de opdracht beviel me daar niet helemaal. Doordat ik al eens eerder contact had gehad met John, zocht ik hem nog een keer op met de vraag of hij misschien iets interessants voor mij had. Toen kwam hij met deze opdracht bij NXP en die leek me wel interessant. Dat is in de praktijk ook gebleken. Ik mag hier onderzoek naar nieuwe technologieën en dat spreekt me aan. Ik werk hier embedded, heel dicht bij de hardware. We werken met ons team aan innovatie, dat is erg leuk. Voor elke nieuwe technologie moet er software komen. Daarnaast zijn we aan het experimenteren met nieuwe programmeertalen zoals Rust.”

Software in combinatie met hardware

Na zijn studie Elektrotechniek aan de Technische Universiteit in Eindhoven trok de softwarematige kant toch steeds meer aan Mike: “Ik heb ook een master Electronic Systems gedaan, dat gaat al meer de embedded kant op. Software lag mij altijd al, dus daarin ben ik blijven hangen. De combinatie met hardware vind ik het mooist. Bijvoorbeeld bij assembly, waarbij je direct ziet wat er op de hardware gebeurt.”

Precies passende opdracht

Mike geeft aan dat hij het fijn vindt dat Yrz naar zijn wensen luistert: “Nadat ik aangaf welk type opdrachten me leuk lijken, kwam er meteen een opdracht voor me die precies paste bij mijn wensen. Ik doe nu één groot project bij NXP, waar ik langere tijd mee bezig ben, maar ook verschillende kleinere projecten tegelijkertijd. Dat zorgt voor genoeg afwisseling in het werk. Ook in de grote opdracht zit afwisseling. Aan de ene kant doe ik onderzoek, ontwikkel ik algoritmes en ga ik echt de diepte in, aan de andere kant verzorg ik documentatie en moet ik het juist wat oppervlakkiger en algemener houden.”

Over Yrz

Yrz detacheert technische professionals voor de High Tech industrie. Denk aan de machine- en apparatenbouwers en aan producenten van consumentenelektronica en/of medische- en beeldverwerkende applicaties. Yrz is dienstverlener en gespecialiseerd in het ontwikkelen van technische (embedded) software.

Cas is lead engineer bij Yrz. Lees HIER zijn verhaal.


    Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!