Rafal: software engineer

Toen Rafal in juli 2021 bij Yrz kwam, kon hij meteen voor NXP aan de slag. Het betekende een prachtige uitdaging voor hem. “Als software engineer ontwerp, ontwikkel en test ik software. Het is een machtige baan, en met mijn ideeën wordt ook echt iets gedaan.”

Volop ontplooiingskansen

Rafal heeft in zijn carrière al mooie stappen gezet. Zijn studie ICT en Technology bij Fontys stoomde hem klaar voor zijn droom. Vóór Yrz werkte hij twee jaar bij een detacheringsbureau waar hij ook zijn afstudeerstage deed. Bij Yrz krijgt hij alle kans om zich te ontplooien. Ze houden er rekening met zijn wensen. Die brachten hem onder meer NXP, waar hij nu meedraait in twee projecten, terwijl een derde project onderweg is. Heerlijk, elke dag afwisseling!

Werken aan Ultra-wideband

NXP ontwikkelt applicaties voor allerlei toepassingen en branches. Bijvoorbeeld op het gebied van automotive, het Internet of Things en industriële en mobiele toepassingen. “Ik werk er aan drie projecten. Ultra-wideband bijvoorbeeld. Hiermee stuur je heel gericht grote hoeveelheden gegevens tussen twee apparaten, bijvoorbeeld mobiele telefoons. Het is een soort GPS, maar dan voor in een binnenruimte. Aan dit project werken we met z’n tweeën. Ik doe de implementatie van het systeem en ik verzorg demonstraties.”

Schade bij een hack beperken

Recovery and Damage Control is Rafals tweede paradepaardje. “Belangrijk is dat je de impact van een hack zo minimaal mogelijk houdt, zodat je snel weer verder kunt”, zegt Rafal. “De applicatie zorgt ervoor dat schade bij een hack wordt beperkt door apparaten naar een veilige status te resetten. We werken er met z’n zessen aan: Belgen, Oostenrijkers en Nederlanders. Lekker internationaal en ook dat is een mooie uitdaging. Daarnaast starten we binnenkort een derde project. Dat gaat over het beveiligen van fysieke processoren. Dit zit allemaal nog in de opstartfase.”

In de weer met elektronica

Ook thuis in Helmond gaat Rafal voor het ‘projectenwerk’. “Ik werk graag aan robots en bestuurbare voertuigen. Bij mij moeten er altijd iets van een microcontroller en motortjes in. Het moet kunnen draaien, rijden. Specifieke onderdelen, voor rupsbanden bijvoorbeeld, maak ik zelf met de 3D-printer. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is te maken!”

Over Yrz

Yrz detacheert technische professionals voor de High Tech industrie. Denk aan de machine- en apparatenbouwers en aan producenten van consumentenelektronica en/of medische- en beeldverwerkende applicaties. Yrz is dienstverlener en gespecialiseerd in het ontwikkelen van technische (embedded) software.

Paul is embedded software engineer bij Yrz. Lees HIER zijn verhaal.


    Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!