Cas: lead engineer

Hoe lang hij al bij Yrz werkt? Daar moet Cas even over nadenken. Het zal ongeveer acht jaar zijn, niet lang nadat hij van school kwam. Cas wist niet precies waar na zijn hbo-opleiding Technische Informatica zijn technische hart lag. Yrz gaf hem de kans om dat uit te vinden. Yrz bood hem ook alle gelegenheid om opleidingen te volgen. Die brachten hem de prachtige functie die hij nu heeft.

Carrière gemaakt

Verschillende detacheringsfuncties bij Yrz hebben Cas inmiddels expert gemaakt in de wereld van de EV – Electronic Vehicle – charging. Zijn functies worden steeds uitdagender, ziet hij tot zijn genoegen. “Ik begon bij NXP, waar ik als software engineer onder andere werkte aan firmware voor chips voor smartcards, zoals bankpassen en sleutelhangertags.” Na enkele uitstapjes binnen de automotive bij NXP volgde het Boxtelse Ecotap. Ook daar bewaart Cas goede herinneringen aan. “Ze maken er laadpalen voor elektrische voertuigen.” Na Ecotap kwam een volgende detacheringsuitdaging op zijn pad, wederom in de EV-wereld: bij Heliox, waar Cas nu twee jaar via Yrz gedetacheerd is. “Ik ben er trots op als ik zie dat laadpalen door heel Nederland nu draaien met onder andere mijn software.”

Welkom aan boord

Bij Heliox verwelkomden ze Cas als graag aan boord. “Ik heb veel ervaring met normen en standaarden voor het veilig laden van elektrische voertuigen aan de laadpaal. De snelladers die Heliox maakt zijn daarentegen een extra uitdaging, omdat bij de ontwikkeling meer veiligheidsaspecten komen kijken dan bij gewone laadpalen. Mijn kennis van de EV-wereld kwam bij Heliox dus goed van pas.”

Softwarearchitectuur

Als lead engineer heeft Cas nu een mooie functie met veel verantwoordelijkheden. “Ik hou me bezig met de structuur van de software en ik kijk of de implementatie aansluit bij de projecteisen”, legt hij uit. “Softwarearchitectuur moet kloppen en het ontwerp moet toekomstbestendig zijn. Het is belangrijk om hier met het team doordacht keuzes te maken.”

Cursussen zijn belangrijk

Groeien in je rol vereist kennis, weet Cas. Het is de reden dat Yrz hem alle kansen biedt om cursussen te volgen. Zoals de cursus Design patterns en de cursus Softwarearchitectuur. “Bij de eerste leer je patronen te herkennen en gebruiken, waardoor het ontwikkelproces eenvoudiger wordt. Bij de tweede leer je om high level overzicht te houden op softwareontwikkeling.” Naast deze twee volgde Cas nog andere cursussen. Hij heeft gemerkt dat de opgedane kennis hem beter maakt in zijn werk. “Dat heeft voordelen voor de opdrachtgever, maar ook voor mij. Het maakt mijn job ook gewoon leuker.”

Over Yrz

Yrz detacheert technische professionals voor de High Tech industrie. Denk aan de machine- en apparatenbouwers en aan producenten van consumentenelektronica en/of medische- en beeldverwerkende applicaties. Yrz is dienstverlener en gespecialiseerd in het ontwikkelen van technische (embedded) software.

Rafal is software engineer bij Yrz. Lees HIER zijn verhaal.


    Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!