Willem: software engineer

Op de vraag “Wat vind je zo leuk aan je werk?”, reageert Willem den Hollander met een grote glimlach: “Probeer het eens, dan kom je erachter.” Willem is sinds februari 2016 software engineer bij Yrz.

Willem Yrz Software engineer

Gedetacheerd bij Collins Aerospace

Op dit moment is Willem gedetacheerd bij Collins Aerospace, een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van vliegtuigapparatuur. “Momenteel werk ik aan een oven voor de keuken van een vliegtuig. Ik ben verantwoordelijk voor de software en werk samen met de afdelingen Mechanica en Electronica. Zo zorg ik dat het apparaat een correcte temperatuurregeling heeft en het op de juiste manier communiceert met het netwerk van het vliegtuig. Een vliegtuigoven dient namelijk aan strenge regels en veiligheidseisen te voldoen. Het is mijn taak om de communicatie en afstemming met ander systemen in een vliegtuig vlekkeloos te laten verlopen en dit ook te testen, om zo zeker te stellen dat de oven in alle mogelijke situaties veilig is. Ik draag eraan bij om voor dit soort zaken oplossingen te bedenken. De strenge regelgeving die hierbij hoort maakt het voor mij juist uitdagend.”

Software is de intelligentie

“Software is altijd mijn ding geweest. Het is de intelligentie achter elk product of apparaat. Het maakt of een product werkt of niet. Dat spreekt me enorm aan.” Daarnaast vindt Willem het fijn om aan langdurige projecten te werken. “Een opdracht als deze bij Collins Aerospace heeft mijn voorkeur, omdat er veel complexiteit in zit. Productontwikkeling betekent een lange adem hebben. Innovatie vindt niet plaats in een kort tijdsbestek. De voldoening die het uiteindelijk geeft wanneer alles werkt, daar doe ik het voor.”

Kwaliteiten op de juiste plek

Willem vindt het prettig dat de directeur van Yrz, John Dijkhorst, meedenkt met zijn wensen. Zo wil Willem graag dichter op de machines zitten en zijn ontwikkelde software zelf testen op de hardware. “Ik heb bij werkgevers gewerkt waar dit niet mogelijk was, omdat machines erg kostbaar zijn. Dan testte ik op een gesimuleerde omgeving. Ik gaf bij John aan dat dit niet mijn voorkeur heeft en daar wordt naar geluisterd. Doordat Yrz een kleinere organisatie betreft, kent John als geen ander mijn kwaliteiten. Hij weet die dan ook correct in te zetten. Hierdoor zit ik niet alleen goed op mijn plek, de opdrachtgever heeft ook de juiste man voor de klus.”

Over Yrz

Yrz detacheert technische professionals voor de High Tech industrie. Denk aan de machine- en apparatenbouwers en aan producenten van consumentenelektronica en/of medische- en beeldverwerkende applicaties. Yrz is dienstverlener en gespecialiseerd in het ontwikkelen van technische (embedded) software.

Paul is embedded software engineer bij Yrz. Lees HIER zijn verhaal.


    Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!