Mark: software developer

“Ik houd ervan om problemen op te lossen. Hoe complexer, hoe beter. Daar krijg ik een soort adrenaline rush van!”, aldus Mark, software developer bij Yrz. Sinds november 2018 werkt hij via Yrz bij Smit Thermal Solutions.

Mark YRZ Software Developer

Gedetacheerd bij Smit Themal Solutions

Mark is begin 2018 met Yrz in contact gekomen, omdat hij graag de overstap naar embedded software wilde maken. Na zijn studie Technische Informatica heeft hij voornamelijk werkervaring opgedaan op het gebied van mobiele applicaties. Bij Smit Thermal Solutions werkt Mark mee aan het ontwikkelen van een Human Machine Interface (HMI) voor een nieuwe machine voor een grote Amerikaanse klant. “Ik wil graag dichter op de machines zitten. Door middel van de HMI, die ik samen met mijn collega’s schrijf, kan ik machines via een beeldscherm aansturen. Dat is heel wat anders dan het ontwikkelen van een applicatie. Wanneer je bij het ontwikkelen van een HMI een foute keuze maakt, heeft dit grotere consequenties. Een app bevat misschien een foute kleur of routing, bij een machine kan een gehele fabriek plat komen te liggen. Die complexiteit maakt mijn vak zo interessant.”

Van developer naar embedded engineer

Mark wil uiteindelijk doorgroeien naar een meer embedded rol. Zijn huidige functie als software developer ziet hij als opstap naar senior developer of embedded software engineer. “Ik werk nu voornamelijk mee aan grafische applicaties die de machine aansturen. Uiteindelijk wil ik graag de software die op de machine zelf draait schrijven. Deze software bevat namelijk nog meer complexiteit en ik houd ervan om problemen op te lossen. Het geeft mij voldoening wanneer ik zie dat iets werkt wat ik ontwikkeld heb. Om te zien dat dit bijdraagt aan een efficiënter proces. Ik denk dat wanneer ik een embedded rol heb, ik hier alleen maar meer aan bij kan dragen.”

Uitdaging staat voorop

Mark is tevreden met Yrz als werkgever en is blij dat hij met directeur John Dijkhorst in contact is gekomen. “Ik krijg bij John de kans om mijn dromen, zoals het toegroeien naar een meer embedded rol, uit te laten komen. Samen kijken we altijd naar wat het beste bij mij past. Hij weet dat ik voor uitdaging kies. Of dat nu betekent dat ik voor een langere periode bij een en dezelfde opdrachtgever blijf, of meerdere keren per jaar switch. Uitdaging staat voorop en we streven er elke dag opnieuw naar om dat te bereiken.”

Over Yrz

Yrz detacheert technische professionals voor de High Tech industrie. Denk aan de machine- en apparatenbouwers en aan producenten van consumentenelektronica en/of medische- en beeldverwerkende applicaties. Yrz is dienstverlener en gespecialiseerd in het ontwikkelen van technische (embedded) software.


    Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!