Jop: embedded software engineer

“Ik geniet ervan iets werkend te maken. De hele dag voor een computerscherm zitten, is niets voor mij.” Jop is sinds vijf jaar embedded software engineer bij Yrz. Sindsdien heeft hij voor diverse mooie bedrijven gewerkt en is op dit moment bij ZiGN Innovations gedetacheerd.

Jop Yrz detachering
Jop op zijn werkplek

De techniek achter de app

“De reden dat ik een aantal jaar geleden koos voor detachering is omdat ik niet zo goed wist welke richting ik op wilde met mijn carrière. Ik ben nog steeds blij met mijn keuze. Detachering past bij mij. Ik vermijd zo bepaalde risico’s en rol van het ene toffe project in het andere. De diversiteit maakt het uitdagend.” Op dit moment is Jop via Yrz bij ZiGN Innovations gedetacheerd, waar hij meewerkt aan de ontwikkeling van diverse producten. Zo bouwt hij onder andere mee aan een apparaat dat je huid analyseert op een aantal aspecten, zoals bijvoorbeeld de vochtigheidsconditie. In de cloud wordt deze informatie geanalyseerd en vervolgens kan er een advies teruggekoppeld naar de gebruiker. Ik werk mee aan zowel de soft- als hardware van het apparaat achter de app.”

De charme van detachering

Jop was eerder via Yrz onder andere bij Sintrum IT gedetacheerd. Daar bouwde hij mee aan melkrobots voor koeien. Ook bij Collins Aerospace heeft hij mooie projecten afgerond en was hij betrokken bij de ontwikkeling van vliegtuigovens. “Ik heb verschillende bedrijven mijn kennis en kunde laten zien en daar krijg ik veel voor terug. Er is een verschil tussen het werken bij een groot bedrijf en een MKB-bedrijf. Bij Collins Aerospace heb je bijvoorbeeld met veel striktere wet- en regelgeving te maken en zijn de projecten langer van aard. Terwijl bij het bedrijf waar ik nu zit producten juist zo snel mogelijk de markt op moeten. Dat is een heel andere manier van werken, zeker ook qua techniek. Via Yrz krijg ik de kans beiden te ervaren en dat heeft zo zijn charme.”

Embedded software engineer in hart en nieren

De interesse voor embedded software engineering is er altijd geweest bij Jop. “Van jongs af aan bouw en onderhoud ik computers en experimenteer ik met elektronica. Ik vind het interessant om ‘leven’ te geven aan apparaten. Al ik nu in een vliegtuig stap, kijk ik altijd even naar de ovens en dan ben ik trots dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren.”

Over Yrz

Yrz detacheert technische professionals voor de High Tech industrie. Denk aan de machine- en apparatenbouwers en aan producenten van consumentenelektronica en/of medische- en beeldverwerkende applicaties. Yrz is dienstverlener en gespecialiseerd in het ontwikkelen van technische (embedded) software.

Brian is ook embedded software engeneer bij Yrz. Lees HIER zijn verhaal.


    Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!