Cas: embedded software engineer

“Het aantrekkelijke aan detachering vind ik dat je bij diverse bedrijven een kijkje in de keuken kunt nemen. Hierdoor leer ik ontzettend veel en werk ik aan de meest uiteenlopende projecten. Variatie maakt me een gelukkig mens”, aldus Cas. Sinds 2014 werkt hij als embedded software engineer bij Yrz.

Nieuwe features integreren

Cas is sinds 2018 via Yrz gedetacheerd bij Ecotap. Bij de fabrikant van laadpalen voor elektrische auto’s heeft hij precies de uitdaging gevonden die hij zocht. “Momenteel werk ik aan een controller voor laadpalen. Een van de zaken die de controller regelt is de communicatie tussen de laadpaal en de backoffice die de facturatie van de stroom verzorgt. Daarnaast checkt de controller de hoeveelheid elektronica die wordt afgegeven. Maar het tofste vind ik om bezig te zijn met de integratie van nieuwe features. Zoals het laten samenwerken van groepen laadpalen, waardoor beschikbare stroom zo efficiënt mogelijk wordt verdeeld. Daarnaast ben ik bezig met nieuwe innovatieve projecten als ‘smart charging’, waarbij vanuit de backoffice gekeken wordt hoeveel stroom een laadpaal mag geven. Er wordt dan rekening gehouden met de beschikbare zonnecollectoren en de hoeveelheid zon. De factor ‘beter voor het milieu’ speelt hier een belangrijke rol.”

Innovatief en hobbymatig werken

Cas vindt het een uitdaging dat hij innovatief bezig mag zijn vanuit Yrz en zijn opdrachtgever. “Ik werk in een klein team, waarin we alles zelf beslissen en oplossen. Soms een heel gepuzzel. Je moet constant denken; hoe kunnen we dit probleem met beperkte mankracht de wereld uithelpen. Je bent continu met verschillen facetten van het vak bezig. Die diversiteit maakt mijn werk enorm leuk.

Cas is ook buiten werktijd innovatief bezig. Hij zit niet graag stil en wil bijblijven binnen zijn vakgebied. Daarom heeft hij thuis een complete hobbykamer ingericht. “Vanaf mijn twaalfde werk ik regelmatig aan diverse projecten. Zo heb ik al een 3D-printer gebouwd en houd ik mij bezig met domotica elektronica. Hiermee kun je bijvoorbeeld thuis de lichten op afstand te bedienen. Zo kun je je huisgenoten flink voor de gek houden. Dat is toch wel iets wat elke techneut een keer doet.”

Over Yrz

Yrz detacheert technische professionals voor de High Tech industrie. Denk aan de machine- en apparatenbouwers en aan producenten van consumentenelektronica en/of medische- en beeldverwerkende applicaties. Yrz is dienstverlener en gespecialiseerd in het ontwikkelen van technische (embedded) software.

Jop is ook embedded software engeneer bij Yrz. Lees HIER zijn verhaal.


    Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!