Alberto: junior embedded software engineer

Wederom hebben we een collega van Rafal en Mike aan het woord. Ook Alberto is via Yrz aan het werk bij NXP. Zijn carrièrepad verliep wel iets anders dan dat van anderen. Hij werkte namelijk voorheen als electrical engineer. Maar Yrz zag zijn potentieel en haalde hem aan boord. 

Een leuke opdracht 

“In december 2022 kwam ik in contact met Yrz-directeur John Dijkhorst. Iemand die contact met mij opnam via LinkedIn over een vacature verwees me door naar hem. Na een goed gesprek ben ik in januari 2023 via Yrz gaan werken bij NXP.” 

Het werk als electrical engineer, dat Alberto hiervoor deed, vond hij minder leuk: “Het was te eenvoudig en wat saai. Daarom wilde ik graag wisselen van opdracht, ik wilde een leuke opdracht. Embedded systems was een vakgebied dat ik al kende en me erg aansprak, maar doordat ik mijn bachelor in Spanje heb behaald en niet in Nederland, kwam ik niet zomaar aan de slag in dat vakgebied. Totdat ik John sprak. Hij zag wel het potentieel in mij en introduceerde me vervolgens bij NXP, waar ik vanaf januari 2023 voor werk. Door mijn opleidingen, stages en werkervarigen zag John in dat ik de juiste startkwalificatie had voor een embedded software engineer. Juist mijn hardwarekennis is van grote waarde voor wat ik met software ga doen.” 

 Magie 

“Ik werk nu in een veld dat ik heel leuk vind. De combinatie van hardware en software, analog design, dat soort dingen, vind ik geweldig. Je ziet direct hoe de software kan draaien op de hardware. Dat kan op allerlei soorten machines of apparatuur zijn. Het is een soort magie hoe alles tot leven komt.”  

Nuttige toepassingen 

Op dit moment werkt Alberto aan een ‘proof of concept’, zo vertelt hij: “NXP werkt aan een ledger en wil weten hoe ze die kunnen integreren in andere projecten. Die mogelijkheden voor samenwerking ben ik nu aan het onderzoeken, zodat NXP dezelfde ledger kan gebruiken voor verschillende projecten. De term blockchain is nu niet meer zo trendy als een aantal jaren geleden. Nu wordt er door serieuze partijen gezocht naar nuttige toepassingen en daar ben ik een onderdeel van.” 

En dat dus allemaal via Yrz. Over die samenwerking is Alberto ook heel enthousiast: “Ik kan altijd bij John terecht als ik vragen heb. Hij heeft me ook echt ondersteund om mijn carrièreswitch te maken.  

Over Yrz 

Yrz detacheert technische professionals voor de High Tech industrie. Denk aan de machine- en apparatenbouwers en aan producenten van consumentenelektronica en/of medische- en beeldverwerkende applicaties. Yrz is dienstverlener en gespecialiseerd in het ontwikkelen van technische (embedded) software. 

Cas is lead engineer bij Yrz. Lees HIER zijn verhaal. 


    Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!